Heart loader

Kraniosakral Terapi

Läkning på djupet

“You are not a drop in the ocean, you are the entire ocean in a drop” – Rumi

Kraniosakral Terapi är en terapiform som är sprungen ur Osteopatisk medicin och utvecklades av den amerikanske osteopaten William G Sutherland i början på 1900-talet. Det är en mjuk, icke-forcerande terapiform utan manipulation som berör många nivåer av vår erfarenhet och som samtidigt är fast förankrad i kroppens anatomi och fysiologi. Den syftar till att lösa upp blockeringar och spänningar i kroppen och att stimulera kroppens egna läkande och hjälpa den tillbaka till dess originalhälsa.

Det Kraniosakrala systemet omfattar skallen (Kranium) och korsbenet (Sakrum) samt hela ryggraden som finns däremellan. Inom detta område befinner sig bl.a vårt centrala nervsystemet som är ansvarig för i princip allt i vår kropp. Det centrala nervsystemet och ceribrospinalvätskan som detta nervsystem badar i är väldigt centrala delar i behandlingsformen.

En kraniosakral terapeut arbetar genom att lyssna in kroppens subtila vågrörelser genom en lätt beröring via sina händer. Genom kunskap om kroppens fysiologi, anatomi och embryologi assisterar terapeuten kroppen till en mer optimal hälsa.

Vår kropp strävar hela tiden efter hälsa. Dock kan emotionella och fysiska störningar som uppkommit genom vår livsresa ofta ligga i vägen för att den skall kunna skapa ett flödande, hälsosamt tillstånd såväl fysiskt som psykiskt. Kroppen behöver därmed assistans till självläkning och att skapa en miljö och förutsättning för detta är av största vikt. Att ge en kropp möjlighet att komma ner i stillhet öppnar upp förutsättningarna för en organism att börja läka och finna vägen tillbaka till hälsa.

Alla störningar i kroppen och sinnet är information som, om vi använder det på rätt sätt, kan ge oss värdefull guidning kring var vi kan växa och vad vi behöver ändra på i våra liv.

Kraniosakral terapi är en mjuk behandlingsform som passar många. Den hjälper både på det emotionella som det fysiska och spirituella planet. Vanliga anledningar folk söker sig till denna behandlingsform är utmattning och stressproblem, nack och ryggbesvär, ”kronisk” smärta, autoimmuna sjukdomar, ischias, sömnbesvär, migrän/huvudvärk, matsmältningsproblem, ångest och depression, tinnitus, hormonell obalans m.m. Behandlingen ger en väldigt lugnande effekt på nervsystemet med större klarhet och en grundande känsla.

Vid en kraniosakral behandling hos mig erbjuds du en trygg, vilsam plats av djup närvaro där systemet varsamt bjuds in i en stillhet så att den kan finna tilllbaka till sina originalrörelser.